duminică, 17 februarie 2008

Interviu cu dr. psiho. P.A.


Avertisment: Interviul este unul fictiv, orice asemănare cu un caz real este pur întâmplătoare.

Ne aflăm în cabinetul dr. psiholog Petru Astăniloaiei, care a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări legate de şocul cauzat de ieşirea din mediul păgân al lumii şi intrarea în zona creştină a pacienţilor săi. Domnia sa ne va explica ce simptomatologie manifestă pacienţii care suferă de sindromul inadecvenţei religioase. Care sunt cauzele declanşării anomaliei şi evident care pot fi remediile?

I.T. Domnule dr. Psiho. P.A. vă rugăm să explicaţi cititorilor noştri expresia “sindromul inadecvenţei religioase”?

Dr. Psiho.P.A. Sindromul inadecvenţei religioase este o afecţiune des întâlnită la persoanele de sex diferit care fac trecerea de la climatul mediului păgân la cel aşa zis creştin. Diferenţa aceasta de climat declanşează sistemul neuronal periferic al pacientului care poate rămâne offline o perioadă nelimitată de timp, fapt ce induce pacientului o stare de disconfort, neacceptare de sine, delir, stări de ameţeală şi indigestie verbală. Simptomatologia poate fi vastă diferind de la caz la caz. Am să vă ofer câteva exemple pentru o mai bună înţelegere. Un caz extrem este cel al Mărioarei care după ce a suferit acest şoc nu s-a mai dat jos de pe turla bisericii, înţelegând că doar aşa va ajunge în cer, prin jertfă. A fost readusă pe pământ de către forţele de ordine. Cazurile de intensitate medie sunt cele de gen Pârvulescu care suferind de aceeaşi boală a încercat cu forţa să aducă în biserică un concetăţean după ce ia aplicat acestuia o serie de insulte verbale tipice creştineşti, citez: “Ce mutu, nu pricepi că eşti păgân?, Basca bunului vino o dată că de nu Nero va trebui să ia lecţii de la mine.” Cazurile uşoare sunt ca cel al Ilenei care venind din mediul de bordel, a încercat să racoleze fete din biserică pentru site-ul ei xxx creştin.

I.T. Explicaţi-ne care sunt cauzele ce conduc la declanşarea acestei anomalii?

Dr. Psiho. P.A. Cauzele sunt multiple de la percepţia deficitară a adevărului auzit, la interpretarea aleatorie după bunul plac şi incapacitate intelectuală, precum şi proiecţia propriului Eu în plan senzorial. Totodată fondul muzical pe care s-a produs această trecere de la un mediu la altul, declanşează stimulii de plăcere potrivit teoriei freudiene, iar noul convertit acţionează conform senzaţiei stârnite. Trezit fiind după ce aburii euforiei au dispărut poate intra în şoc presindromial, care netratat la timp duce la boala în sine.

I.T. Din expunerea dumneavoastră am putut afla despre diversitatea de cazuri, dar şi cauzele declanşării acestui sindrom al inadecvenţei religioase. Domnule dr. Psiho. P.A. care sunt remediile oferite de cabinetul dumneavoastră?

Dr. Psiho. P.A. Intrarea în cabinetul meu se face după achitarea unei taxe de 10.000 Euro, bani cash. În cazul în care pacientul nu deţine suma, dar are o proprietate, acesta o va vinde sau amaneta pentru a plăti consultaţia. Acest remediu funcţionează în multe cazuri, pacienţii fiind vindecaţi pe loc şi preluaţi de serviciile La capătul drumului sau Spitalul de Neurologie Oradea. Cei care trec de acest test sunt trataţi în curtea cabinetului, unde aistentele mele îi dau pe topoganul iluziei belzebutiene, îi plimbă cu limuzina leului înfometat, îi servesc cu prăjitura casei “catacombele martirilor”, acestea fiind cele mai atractive programe derulate de colaboratoarele mele.

I.T. Aţi înregistrat până în prezent o serie de succese potrivit paginii oficiale a site-ului ce vă poartă numele. Vă rog să le amintiţi pentru citirorii noştri.

Dr. Psiho. P.A. Am să vă ofer statistica anului 2007 potrivit căreia din totalul de 2789,23 pacienţi care au fost trataţi în cabinetul meu, 15,001% au părăsit lumea viilor, 37,002% au fost premiaţi cu cămăşi de forţă, 23,008% au fost redaţi Baalilor, restul urmând tratamentul pentru evaluări finale.

I.T. Vă mulţumim pentru interviul acordat în exclusivitate revistei “Sămânţa ispitei”, şi vă dorim domnule dr. Psiho. P.A. un an 2008 plin de cazuri clasate.

Interviul şi redactarea textului au fost elaborate de Iulia Tuns, I.T.

Niciun comentariu: