vineri, 21 decembrie 2007

Îți pasă sau nu?


De Camelia Poruț


Trăim într-o lume plină de nevoi. Domnul Isus a fost Cel care, atunci când a trăit pe pământ i-a îngrijit și i-a ajutat pe oamenii din jurul Lui. Urmând acest exemplu studenții de la Colegiul Biblic Est European Îl slujesc pe Dumnezeu în domeniul asistenței sociale, implicându-se ca voluntari în diverse proiecte care se deșfășoara în Bihor.
Astfel ei vizitează familii de bătrâni sau azilul de bătrâni, stau de vorbă cu ei, le fac curățenie sau cumpărături, iar în preajma sărbătorilor de Crăciun le împodobesc camerele. Penitenciarul este un alt loc unde studenții duc Evanghelia: predică, cântă, iși spun mărturiile și se roagă împreună cu deținuții. Ei nu i-au uitat nici pe cei mici, implicându-se în centre precum: ”Căminul Felix”, “Casa Minunată”, Spitalul de copii, Leagănul de copii, ”Copiii făgăduinței”. Studenții se joacă cu copiii, îi ajută la teme, îi hrănesc, fac studiu biblic. La orfelinatele “Bethanan” si “Dorcas” studentii îi ajută pe adolescenții de 18 ani să se integreze in societate pentru că odată cu împlinirea acestei vârste, copiii din orfelinate trebuie să invețe să se descurce pe cont propriu. Împărtășind din experiențele lor, studenții mărturisesc cu tristețe că deși au văzut în copiii de care s-au ocupat un mare potential, prea puțini sunt dispuși să investească cu credincioșie în acei copii până la capăt. Una dintre studentele care a îngrijit de un copil de numai 6 luni a fost surprinsă să remarce, după mai mult timp petrecut cu el, reacția lui la dragoste. Viitorul și dezvoltarea acestor copii n-ar fi compromise dacă s-ar găsi oameni care să se ocupe de ei.
Atunci când ești fericit și toate lucruri iți merg bine, ai o familie sănătoasă, si un cămin fericit parcă ai impresia că totul ți se cuvine și uiți de cei care tânjesc să aibă măcar jumătate din ceea ce ai tu. Acei oameni care de multe ori sunt cuprinși de singurătate și se simt neiubiți, neglijați. Să nu uităm însă că: ”Religiunea curată si neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani si pe văduve în necazurile lor…”Iacov 1:27.

Un comentariu:

Anonim spunea...

:) imi place revista voastra... apreciez lungimea "scurta" a articolelor pe care le-ati scris si abordarea practica si realista...

Is satul de "perieri" si laude... vreau realisme...

Spor in tastat sa aveti si multa calauzire divina, deoarece pana la urma urmei e lucrare divina ceea ce vreti voi sa faceti...